ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ

Η υπογονιμότητα ταλαιπωρεί πολλά ζευγάρια που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί, αλλά δυσκολεύονται. Ο μαιευτήρας γυναικολόγος Πετρόπουλος Κωνσταντίνος, μέσω του ιατρείου του στον Πύργο, υποστηρίζει την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, με σύγχρονες μεθόδους.
Στο ιατρείο πραγματοποιούνται έλεγχοι ωορρηξίας, σπερματέγχυση, καθώς και εξωσωματικές γονιμοποιήσεις - ICSI (μικρογονιμοποίηση).
Η υπογονιμότητα αφορά και τους άνδρες αλλά και τις γυναίκες. Η ανδρική υπογονιμότητα αντιπροσωπεύει ένα 30-40% των ζευγαριών που παρουσιάζουν δυσκολία αναπαραγωγής και μπορεί να είναι θεραπεύσιμη ή και μόνιμης μορφής. Στα αίτια της γυναικείας υπογονομιμότητας παίζουν ρόλο διαφορετικοί παράγοντες: Η ηλικία, τα νοσήματα του παρελθόντος, η κακή διατροφή και, πιο σπάνια, ζητήματα ψυχολογικού παράγοντα. Στις γυναίκες, τα μεγαλύτερα προβλήματα αφορούν σε ενδοκρινικούς και σαλπιγγικούς παράγοντες και λιγότερο σε τραχηλικούς παράγοντες. Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες για τον έλεγχο της υπογονιμότητας και κλείστε ραντεβού με το γιατρό, για κατ’ ιδίαν εξέταση.