ΚΟΛΠΙΤΙΔΑ

Η κολπίτιδα είναι μια πάθηση που εμφανίζεται συχνά, εξαιτίας της μειωμένης άμυνας του οργανισμού, της χρήσης ορισμένων φαρμάκων, κάποιων συγκεκριμένων  καθημερινών συνηθειών και διαφόρων λοιπών παραγόντων, που προκαλούν ερεθισμούς και μολύνσεις στο γυναικείο κόλπο. Πρόκειται για ένα πολύ συχνό πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η σημερινή γυναίκα. Ο τρόπος περιορισμού της εμφάνισης της πάθησης είναι να ακολουθούμε τις συμβουλές του γυναικολόγου μας. Η φλεγμονή γίνεται αντιληπτή συνήθως από το αίσθημα κνησμού, την αύξηση των κολπικών υγρών ή την αλλαγή του χρώματος αυτών. Ο συχνός καθαρισμός της ευαίσθητης περιοχής, καθώς η χρήση προϊόντων
που σέβονται τη φυσιολογική χλωρίδα του κόλπου είναι δύο βήματα σημαντικά για την αποφυγή μόλυνσης. Η κολπίτιδα αντιμετωπίζεται εύκολα με συμβουλές που μας δίνει ο γυναικολόγος μας.

ΜΥΚΗΤΙΑΣΗ

Η φυσική χλωρίδα του κόλπου επιτρέπει την ύπαρξη μυκήτων, σε μικρό αριθμό και υπό τη μορφή σπόρων. Σε ακατάλληλες συνθήκες, όμως, όπως ζέστη, υγρασία, χρήση αντιβιοτικών στον οργανισμό, σεξουαλική επαφή, κατανάλωση πολλών γλυκών κ.ά., δύναται να αναπτυχθούν περαιτέρω, προκαλώντας ενοχλήσεις. Η μυκητίαση είναι μια ενοχλητική πάθηση και μπορεί να διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα, έως και ένα εξάμηνο. Παρ’ όλα αυτά, δεν προκαλεί λοιμώξεις στον τράχηλο ή στη μήτρα της γυναίκας.

Διαβάστε πληροφορίες σχετικά με τα συμπτώματα, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της κολπίτιδας και της μυκητίασης.
Κλείστε ραντεβού με το γυναικολόγο Πετρόπουλο Κωνσταντίνο για κατ’ ιδίαν εξέταση, στο ιατρείο του, στον Πύργο Ηλείας.